Hardt føre på veien/skiløypa Skansebakken - Lysedammene

Det var svært vekslende og delvis rent isføre på veien/skiløypa Skansebakken - Lysedammene. Likevel hadde det i løpet av dagen blitt pakket med lite beltekjøretøy (ATV?) og lett matte uten at det hadde satt spor annet enn i områdene med tynt snølag med skare.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

24 Nov 2017

Frosset skum ved Tverrelvas utløp i Midtre Lysedam

Av Odd Tore Saugerud

Regn og snøsmelting sørget for ganske stor vannføring i Tverrelva, se bilde nr. 27990, med mange bobler og mye skumdannelse. Den samlet seg i en ca. 20 meter lang råk ved utløpet i Midtre Lysedam, og dannet et noe uvanlig mønster.

24 Nov 2017

Øvre Lysedam med Hornet i bakgrunnen

Av Odd Tore Saugerud

Åsene øst for Hornet hadde skyhatt i formiddag, men bak Hornet var det klar vinterblå himmel, så da måtte det komme på bilde. Men denne dagen var isen hovedmotivet: blank med noen sprekker og svakere partier, og stedvis overvann under nattens islag.

24 Nov 2017

Isen og demningen på Øvre Lysedam

Av Odd Tore Saugerud

Vinterens første større snøfall, med regn og mildvær etterpå, sørget for at mye av snøen forsvant, men hva ble igjen? På Lysedammene ble det som ikke rant vekk til overvann på det eksisterende, ganske tynne islaget. Etter en kald natt hadde overvannet nå fått isskorpe. At all snøen forsvant lover godt for videre utvikling av islaget, for nå er det ingen isolerende snø igjen, og heller ikke sørpe som kan gi porøs is. Det rant bra i overløpet på demningen i bakgrunnen.