Rapport fra Vestmarka

Fotografen gikk fra Solli til Mikkelsbonn. Rundt Svartvann til Skoglund og tilbake via Ormekollsmyra. Hvis man aksepterer å ta av seg skia noen steder og er komfortabel med litt harde løyper er det fullt mulig å få seg en tur. Finest er det fra fra Skoglund og rundt Svartvann. Men greit andre steder også. På Sandungen kan man snart gå på skøyter. Men NB! - Isen er ikke sikker! Bildet nede til venstre er tatt et godt stykke opp i bakkene fra sørsiden av Haveråsen. Her måtte skiene av. Bildet øverst til venstre er enda litt nærmere toppen av Haveråsen og her var det fint som man ser. Greit fra Damvann til Mikkelsbonn også. Og til Myggheim var det ganske bra. God tur!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

08 Des 2017

Helårsløypa: iset og ruglete fra By til Guribysaga

Av Odd Tore Saugerud

Om forholdene var bra etter Guribysaga, var de nokså problematiske for skigåing fra By. Bildet taler for seg selv. Fra toppen av den siste bakken ned mot saga ble forholdene bedre.

08 Des 2017

Økt vannføring i Lomma etter mildværet

Av Odd Tore Saugerud

Etter mildværet økte vannføringen i Lomma. Noe is forsvant, noe ble oversvømmet. Men økningen var mindre enn forventet, og snødekket hadde klart seg forholdvis bra der vinden ikke hadde kommet til. Stiene i området vekslet mellom bart, isdekke og snødekke, men det var ikke problematisk å ta seg frem.

08 Des 2017

Helårsløypa: OK forhold for skøyting ovenfor Guribysaga

Av Odd Tore Saugerud

Mildværet tok hardt på snøen mange steder, og ga økt vannføring som her i Lomma nedenfor vei/løypekrysset til Greinehytta. Men forholdene var stort sett OK for skøyting oppover, og trikkespor med og uten is for turen nedover igjen.