Høgbrennåsen: den gamle skiløypa til Lindeberget

Fra Sollihøgda til Lindeberget går det blåmerket sti. Før gikk det også rødmerket skiløype i den samme traséen. Sist jeg gikk den, 17. februar 2010, måtte jeg brøyte. Ikke så ille når man skulle ned bakkene mot Huldertjern, som var ganske krevende ved lite bremsesnø. Nå er det bare rødmerkingen som minner om denne løypa, som ikke lenger er merket av på Skiforeningens løypekart. Av parallelløypa i bunnen av dalen vest for Høgbrennåsen er det ingen spor. Begge disse løypene var stedvis krevende, og lite egnet for preparering til trikkespor og lave kilometertider.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

20 Des 2017

Høgbrennåsen: sol gjennom tåkehavet

Av Odd Tore Saugerud

Da bilde nr. 28191 var tatt, var det på tide å vende nesa tilbake mot Sollihøgda for å nå dit før det ble mørkt. Men nå begynte det plutselig å blåse varmt fra syd, og rimet på tretoppene nærmest rant ned. Og så kom tåka, og sola forsvant, for så å komme tilbake ca. fem minutter senere, slik dette bildet viser. Og slik fortsatte det.

20 Des 2017

Høgbrennåsen: sol over tåkehavet

Av Odd Tore Saugerud

Tåke og litt regn i Bærum i dag, men på ettermiddagen ble blå himmel synlig i vest. Tid for en ettermiddagstur fra Sollihøgda til Høgbrennåsen. Tåka lå tjukk over Tyrifjorden og Lierdalen, men Høgbrennåsen lå over den. I solnedgangen spilte solstrålene på tåketoppene over Holsfjorden. Til høyre i bildet stikker Hørtekollen vest i Finnemarka opp.

20 Des 2017

Farbart på Store Sandungen

Av Eyvind Wang |

Det ble kjørt med scooter over Store Sandungen i dag. Veldig fint å gå der.