Myggheim på årets nest siste morgen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

29 Des 2017

Blåtime med måne over Fløyta

Av Odd Tore Saugerud

Det klarnet opp i løpet av ettermiddagen, og måneskinnet sørget for at det var greit å ta seg frem, selv når det begynte å mørkne. Ved Fløyta åpner skogen seg, og det ble en skikkelig sen blåtime med skiløyper, bra med snø på trærne, glitrende stjerner og glitter i snøen. Den godt over halvfulle månen endte som en kjempestjerne, muligens som en følge av tynn tåkedis i høyden. Før vi kom til skiskytterstadion, var den nesten helt gjemt bak tåkeskyer.

29 Des 2017

Brua over Gupuelva

Av Odd Tore Saugerud

Nedenfor Gupu blir Fløyta til elv igjen og skifter navn til Gupuelva. Der bygget DNT en skikkelig bru for blåstien mot Tveiter i 2002. I dag var blåstien jomfruelig fra den krysset lysløypa, og snøen på rekkverk og brudekket viser tydelig at det kom bra med snø i romjula, og at mye av den overlevde, selv om det var både regn og plussgrader innimellom.

29 Des 2017

Styvede asker på Øvre Gupu

Av Odd Tore Saugerud

På Øvre Gupu ble det styvet ask og alm til dyrefôr helt til begynnelsen av 1950-tallet. Mange av askekallene som har fått stå i fred siden da, er fortsatt i god form, men vanskelig å se når det er lauv på trærne. Der det ble styvet på nytt etter mange års opphold, har de fleste trærne dødd. De på bildet står langs gjerdet helt sørøst på det søndre jordet.