Skyfritt utsyn mot Gjerdingen

I dag ble det langtur fra Grua til Lommedalen, med sol fra tilnærmet skyfri himmel hele tiden. Hardt og litt isete frem til Svartbekken. Derfra til Gjerdingen var løypene litt mykere noen steder, men det var stor forskjell der solen hadde fått tak, slik som på bildet, og på løypestrekninger som lå i skyggen. Der var det svært skarpe forhold. Utover dagen ble imidlertid alle løyper myket opp på grunn av temperaturstigningen, og det var sug i sporet, mest i løyper som ikke hadde vært preparert på en stund. Mange bekker gikk åpne, og flere av myrene var i full oppløsning og vanskelige å ta seg forbi. Det var mulig å gå på ski helt ned til By, og den beste gliden var faktisk i Helårsløypa fra Tverrelva. Den var preparert i dag, for siste gang denne sesongen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Apr 2018

T-skjorte og shorts

Av Lars Kristian Bjørløw |

Nesten alle menn under 30 år gikk med t-skjorte og shorts i dag. Alle andre gikk med full bekledning.

21 Apr 2018

Tre i Marka, ved to av dem

Av Lars Kristian Bjørløw

Foto av to av tre fra Finland som jeg traff på Kikutstua og som skulle ha gått Skarverennet, men som tok en tur i Marka istedenfor. Her er de to rett etter veien like ved Kobberhaughytta. Veldig fint her, sa de. Det hadde vært en bra snøvinter i Finland også.

21 Apr 2018

Fin erstatning for Skarverennet

Av Lars Kristian Bjørløw

Selv om det var adskillig mildere i Marka, var det foretrekke mot storm på fjellet. Heldigvis valgte mine turkamerater å droppe hele turen, så da fikk jeg en fin dag til Kikutstua. Det var flere med skarverennmerke for 2018 på Kikutstua.