Vinteren har sluppet taket i Lillomarka

I god høyde over Lillomarka kunne vi se at de fleste vannene hadde kvittet seg med isen. Bebyggelsen vi ser nederst på bildet, er Romsås, med lille Svarttjern. Til venstre og litt opp for denne har vi Ammerud og Haugerud, som strekker seg nesten helt frem til Alnsjøen. Lar vi blikket gå oppover fra Romsås, kjenner vi igjen Steinbruvann, med Badedammen til venstre for vannet. Huken pukkverk ligger rett bak dette lille tjernet, mens Breisjøen ligger rett bak pukkverket igjen. Flyværet var såpass bra i dag at Røverkollen med kommunikasjonsmasten var lett synlig, se rett til høyre (og litt ned) fra Steinbruvann, og Romstjern er litt til høyre for Røverkollen. Går vi oppover i bildet fra Romstjern, treffer vi Aurevann. Det største vannet på bildet, er Maridalsvannet, som i likhet med nordmarksvannene Sognsvann og Svartkulp (oppe til venstre) er helt isfritt. Til høyre for Maridalsvannet skimter vi Dausjøen. Helt øverst til høyre ser vi at Øyungen fortsatt har isdekke, mens isen på Skjærsjøen (helt øverst, til venstre for Øyungen) er i ferd med å sprekke opp.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Mai 2018

Panorama ved Tangen 17. mai

Av Erik Unneberg

Fra østsiden av Semsvannet er det flott utsikt. Her ser vi Tangen til venstre i bildet, mens vi har Tveiter gård omtrent midt i bildet, på den andre siden av vannet. Helt til høyre ser vi litt av turveien.

17 Mai 2018

Vårlig flora ved Semsvannet

Av Erik Unneberg |

Nasjonaldagen ble etter hvert solrik, og det var tydelig at både engkarse og bekkeblom trivdes ved Semsvannet i det fine været. Det var en del som gikk på tur her i dag, og de dristigste tok seg også et bad.

17 Mai 2018

Forsommer ved Semsvannet

Av Erik Unneberg

Etter å ha vært en tur over Skaugumsåsen, ledet stien ned til østsiden av Semsvannet. Her var det grønt og frodig, og sommerstemningen kom frem.