Lav vannstand i Spålen

Spålen var isfri, men til å være rett etter rask snøsmelting av mye snø, var vannstanden uventet lav. Som her ved innløpet av bekken fra Fagervann var strendene brede. En stille 17. maidag: to laksender, en fisker, en frosk og en syklist (fotografen) observert i løpet av en times tid ved vannet. Info fra Eivind Molde: Demningen skal rehabiliteres fra juni av, og Spålen tappes derfor ned. Kan bli interessant å følge opp.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Mai 2018

Mye og kunstig snø i Tryvannskleiva

Av Nina Didriksen

I alpinanlegget er det fremdeles masse snø. Liker du nedoverski, er det sikkert mulig å ta en tur. Om kvelden 16. mai var det bare masse fuglesang og to fiskere i området. Og noen turorienteringsposter.

16 Mai 2018

Kort og langt fra Tryvann

Av Nina Didriksen

Det er over 300 mil til Nordpolen og bare én til Jernbanetorget, leser vi på skiltet øvest i Tryvannskleiva. En stille kveld før nasjonaldagen, med turorientering til fuglesang og i sommervarme.

05 Mai 2018

Vinteren har sluppet taket i Lillomarka

Av Erik Unneberg |

I god høyde over Lillomarka kunne vi se at de fleste vannene hadde kvittet seg med isen. Bebyggelsen vi ser nederst på bildet, er Romsås, med lille Svarttjern. Til venstre og litt opp for denne har vi Ammerud og Haugerud, som strekker seg nesten helt frem til Alnsjøen. Lar vi blikket gå oppover fra Romsås, kjenner vi igjen Steinbruvann, med Badedammen til venstre for vannet. Huken pukkverk ligger rett bak dette lille tjernet, mens Breisjøen ligger rett bak pukkverket igjen. Flyværet var såpass bra i dag at Røverkollen med kommunikasjonsmasten var lett synlig, se rett til høyre (og litt ned) fra Steinbruvann, og Romstjern er litt til høyre for Røverkollen. Går vi oppover i bildet fra Romstjern, treffer vi Aurevann. Det største vannet på bildet, er Maridalsvannet, som i likhet med nordmarksvannene Sognsvann og Svartkulp (oppe til venstre) er helt isfritt. Til høyre for Maridalsvannet skimter vi Dausjøen. Helt øverst til høyre ser vi at Øyungen fortsatt har isdekke, mens isen på Skjærsjøen (helt øverst, til venstre for Øyungen) er i ferd med å sprekke opp.