Vårlig i Nittedal

Høyt over bakken hadde vi i dag god oversikt over Nittedal, med Romeriksåsene under oss og Nordmarka i bakgrunnen. Vi ser at det er vårlige forhold i dalen, med antydning til spiring på jordene på begge sider av Rv 4. Oppe til høyre ser vi at Ørfiske (337 moh.) fortsatt har isdekke, og det har også Nordre Ryggevann (306 moh.), som er det største vannet vi ser på hitsiden av bebyggelsen. På dette vannet er imidlertid isen ispedd store råker. Nederst til venstre ser vi Svartputten og Søndre Ryggevann (276 moh.). Tjernet nær midten av nederste bildekant, er Rundetjern.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Mai 2018

Lite igjen

Av Erik Unneberg

Det er ikke mye sne igjen i Kirkerudbakken nå. De siste restene ble i dag skuet fra Søndre Kolsås

20 Mai 2018

Bakke i grønt landskap

Av Erik Unneberg

Det var litt disig 1. pinsedag, men Skuibakken var ikke vanskelig å se fra Søndre Kolsås, der dette bildet er tatt fra. Bakken var i dag innhyllet i et grønt landskap.

17 Mai 2018

Etter vårflommen fra Fagervann

Av Odd Tore Saugerud

Tuegraset ved utløpet fra Fagervann bar tydelige preg av at det hadde vært høy vannstand og bevegelse ut av vannet: Alle stråene var ensrettet, og tuene hadde en frisyre som kunne ha vært inspirasjonen til president Trump. Nå var Spålsveien fullstendig bar og egnet for terrengsykkel. For en uke siden var det så mye snø på veien at ski var det beste alternativet, og sykkel var ubrukelig. Marka åpner seg nå for sommerturer.