Hurummarka sett fra luften

Det var fint flyvær over Hurum i dag, og på bildet ser vi noen av de større vannene i Hurummarka. Alle er isfrie. Midt i bildet har vi Langvann (177 moh.), og til venstre for dtte ser vi Røskestadvannet (162 moh.). Det lange, smale Rødvannet (195 moh.) ser vi til høyre for Langvann. Det gråaktige vannet oppe til venstre, er Rødbyvannet (118 moh.)

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Mai 2018

Oversikt over Nesodden

Av Erik Unneberg |

Godt over bakkenivå var det god oversikt over Nesodden i dag. Av tjernene ser vi Blekslitjernet litt til høyre for (og litt opp fra) midten av bildet, mens vi har Flaskebekktjernet nesten helt til høyre. Rett opp for midten av nederste bildekant, har vi Hasledammene, like ved Bunnefjordens vestside.

05 Mai 2018

Vårlig i Nittedal

Av Erik Unneberg |

Høyt over bakken hadde vi i dag god oversikt over Nittedal, med Romeriksåsene under oss og Nordmarka i bakgrunnen. Vi ser at det er vårlige forhold i dalen, med antydning til spiring på jordene på begge sider av Rv 4. Oppe til høyre ser vi at Ørfiske (337 moh.) fortsatt har isdekke, og det har også Nordre Ryggevann (306 moh.), som er det største vannet vi ser på hitsiden av bebyggelsen. På dette vannet er imidlertid isen ispedd store råker. Nederst til venstre ser vi Svartputten og Søndre Ryggevann (276 moh.). Tjernet nær midten av nederste bildekant, er Rundetjern.

20 Mai 2018

Lite igjen

Av Erik Unneberg

Det er ikke mye sne igjen i Kirkerudbakken nå. De siste restene ble i dag skuet fra Søndre Kolsås