Glitredammen med elveløp i meandre og småfosser

Etter hvert som vannstanden i Glitredammen sank, begynte Lomma å lage seg et elveløp i det tykke mudderlaget som dekker dambunnen. Som typisk der elver renner i forholdsvis flatt landskap dannet det seg meandre, og etter hvert grov elva seg ned til fjell- og steingrunn og laget små fosser og stryk, kanskje som i uregulert tid. Dette bildet er tatt rett nedenfor en mye benyttet badeplass.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Jul 2018

Glitredammen: helt nedtappet, demningens vannside

Av Odd Tore Saugerud

Glitredammen har vært helt nedtappet for inspeksjon av damlukene. Ingen feil ble funnet, bare overflaterust. Men nå er vannføringen i Lomma så liten at kravet til minimumsvannføring nedenfor demningen gjør at bunnlukene ikke kan strupes mer, så det er helt uvisst når Glitredammen kan fylles opp igjen. Demningen er ca. 9 meter høy og 40 meter bred. Den nærmeste bunnluken med gitter er inntaket til Spigerbrugsfaldets kraftverk, de to neste lukene er bunnluker for tapping av dammen.

03 Jul 2018

Julikveld ved Halssjøen

Av Torgeir Stenstad

Ennå bra med vann i Halssjøen, men det var en slunken bekk som rant ned i Drettvann. Varmen fortsetter, og 27-28 grader var det nok, selv her inne i skogen.

03 Jul 2018

Hopp i havet - eh - Marka!

Av Odd Stiansen |

Den flotte sommeren gjør at badetemperaturene er fine også i Marka, som her i Strømsdammen. En forskjell fra strendene ved fjorden er dog at det er langt mindre folk, og ingen fare for brennmaneter.