Ned bakken ved Kittelsrud

Ned bakken her gikk Den bergenske hovedveg i riktig gamle dager. Pilegrimsleden følger også dette gamle vegfaret.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Aug 2018

Stille sommer på Kittelsrudtoppen

Av Eivind Molde

Nå i august er det lite som minner om vinterens skiaktivitet her på Kittelsrudtoppen. Det var en i særklasse god vinter i år, og aktiviteten var betydelig i løypenettet som kjøres av Vestre Gran IL.

11 Aug 2018

Lite vann i Kobberhaugtjern

Av Odd Stiansen

Selv om målestasjonen på Bjørnholt rapporterer at det har kommet 37 mm nedbør inneværende uke, var det i ingen avrenning fra Kobberhaugtjern i dag. Og tittet man under brua, var det lett å se at vannstanden må opp 5-10 cm for å komme på nivå med den naturlige terskelen i utløpet av tjernet. Det er åpenbart at fordampningen har vært større enn tilsiget en god stund.

07 Okt 2010

Ursdalen: jordbruk og natur

Av Odd Tore Saugerud

Her brer Ursdalen seg ut syd for tårnet på Skuibakken. Jordbruksarealet dominerer bildet, gammel innsjøbunn som er forholdsvis slett og næringsrik, omgitt av bratte åser. I øst (venstre side av bildet) Svartoråsen, så følger Ramsåsen med skyhatt, og i vest Risfjellet. Urselvas løp med kantvegetasjon danner en diagonal mellom jordene før det svinger av og fortsetter opp den bratte, øvre delen av Ursdalen mellom Ramsåsen og Risfjellet. Det hvite huset som skimtes ved innløpet til denne delen av dalen, er våningshuset på den opprinnelige gården Persbråtan.