Rausteinshytta gjenreises

Reisverket til den nye Rausteinshytta (820 moh.) begynner å komme på plass. I bakgrunnen til venstre kan så vidt Rausteinstjernet skimtes.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Aug 2018

Til fots ved Stubdalstjern

Av Nina Didriksen

En runde innom Ringerike O-lags turorienteringsposter bragte fotografen innom trakter som er mer trafikkert vinterstid. Stien til høyre går i løypa som kommer opp fra Damtjern. Når du er kommet hit, er det også slutt på de lange oppoverbakkene, og du kan «surfe» videre mot Løvlia.

25 Aug 2018

Opp med liten og stor

Av Erik Unneberg

Både voksne og barn har glede av å ta seg opp til toppen av Søndre Kolsås. Traseen opp fra Hauger er blåmerket, og de fleste velger nok den. Noe steinetesti, men absolutt overkommelig.

25 Aug 2018

Sønsteruddalen: kullveien til Sønsterud rett før siste serpentinen mot Rv 7

Av Odd Tore Saugerud

Den siste delen av kullveien før Rv 7 går i uregelmessige serpentiner. Her kan Rv 7 skimtes mellom trærne. Det er imponerende at man på slutten av 1700-tallet laget et slikt veianlegg for å frakte trekull fra områdene rundt Holsfjorden over Krokskogen og til Bærum Verk. Her må det ha vært mye lokalkunnskap om terrenget, og god forståelse av hva slags stigninger en hest med kullass kunne klare å komme opp. Riktig nok er trekull lett, men bakkene fra Rv 7 er stedvis meget bratte.