Homledalsjuvet: hit, men ikke lenger

Homledalsjuvet, på kartet Geiterenna, går fra Homledal, nærmere bestemt Fjellstua, til Holsfjorden. Dette var tidligere transportveien til Homledal, med en stigning på 184 meter på snaut 400 meter veilengde (projisert horisontal distanse er 240 meter). Etter omtrent 125 m høydemeter nedover var juvbunnen sperret av en steinblokk som laget et stup tversover med høyde minst to meter. Dette er utsikten fra denne. Nedenfor var det løsmasser i rasvinkelen, før juvbunnen ble dekket av kratt og ur. Fra fremspringet på høyre side og ned til juvbunnen er det omkring 30 meter nær loddrett stup.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Sep 2018

På vei til natt i naturen

Av Line Mork |

Sommeren slipper ikke taket, og med varsel om sol hele helga, er det all grunn til å tilbringe også natten i Marka. Løperne i Nordmarkstravern som passerer her ved Skjærsjøen, er nok dog glade for at nedoverbakker mot mål venter.

31 Aug 2018

Trafikken på Pershusvann

Av Odd Tore Saugerud |

Fra Pershusfjellet er det god utsikt over vannene nedenfor i øst. Her har en padler akkurat gått gjennom det smale sundet mellom Pershusvann og Buvann, og satt kursen mot nordenden av Buvann. Derfra kom det rop, og etter en stund returnerte kanoen med en person til i. Det var halvparten av de menneskene vi så i løpet av en fem timer lang tur i området.

31 Aug 2018

Har vannstanden i Spålen begynt å øke?

Av Odd Tore Saugerud

I Sinnerelva/-bekken var det fortsatt liten vannføring. Sammenlignet med tidligere bilder fra utløpet i Spålen så det ut til at et lite område, som før var tørt, nå var oversvømmet igjen.