Tretåspett i aksjon ved Spålen

Langs stien fra Spålen til Finstad, et lite stykke fra vannet, fikk vi god anledning til å studere denne livlige tretåspetten i aksjon: start nederst på treet, noen få hakk, så til neste grenfeste ovenfor, inspeksjon rundt stammen, flere hakk, og deretter videre på samme måte opp mot toppen av treet. Grenløse områder var bare for transport, så det var svært vanskelig å få et skikkelig bilde av hele fuglen uten grener foran. Denne hannen hadde uventet pjuskete fjærdrakt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Sep 2018

Blåmerket sti mot blått hav

Av Odd Stiansen

Det er ikke vanlig å finne blåmerkede stier på øyene i Oslofjorden, men på Langåra har Asker turlag og Asker kommune merket en tre kilometers rundløype rundt den nesten to kilometer lange øya. Til tross for at øya de fleste steder er under 100 meter bred, ser man ikke mer enn en bredd av gangen, og mange steder går man i tett (men ikke for tett) skog. Uten egen båt kan man komme til Langåra ved å ta rutebåten Rigmor fra Sandvika, eller gjøre som fotografen: svømme over fra Brønnøya.

04 Sep 2018

Morgenutsikt fra Skaugumsåsen

Av Nina Didriksen

Morgentåken er i ferd med å forsvinne når formiddagssolen får tak. Utsikten fra Skaugumsåsen er vidstrakt, kameraet yter den ikke full rettferdighet. Stien opp og ned sørtuppen av åsen er svært bratt, og en skal være svært forsiktig på nedturen. Det finnes også andre stier i området, i tillegg både naturreservater og et landskapsvernområde.

04 Sep 2018

Svartoråsen med utsikt mot Kolsås

Av Nina Didriksen

Mellom Skui og Jordbru ligger Svartoråsen, en avlang ås med stier i nord-sør-retning. Bortsett fra en ny turorienteringspost for kjentfolk, var det bare masse hjortelusfluer her i dag.