Uthuset ved Høgvolltoppen 2018 - østveggen

Østveggen hadde forsvunnet allerede i 2008, og restene av den har ikke forandret seg mye. Takbjelken med påsatt ølboks har falt ned siden 2017. Ellers har både gran og særlig rogn vokst kraftig det siste året.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Okt 2017

Hovedhuset ved Høgvolltoppen 2017 - sydveggen

Av Odd Tore Saugerud

Dette er det siste bildet det var mulig å ta av sydveggen uten minst å ha med grensaks, for ett år senere var veggen dekket av greiner, og det er heller ikke plass til å stå langt nok vekk fra den til å ta et bilde av hele veggen. Her er hakkespettenes herjing i toppetasjen av fuglehuset godt synlig.

03 Okt 2017

Hovedhuset ved Høgvolltoppen 2017 - nordveggen

Av Odd Tore Saugerud

Det utvendige panelet på nordveggen hadde nå (2017) knekt, og veggen hadde rast innover i huset. Bildet viser også tydelig at huset ikke hadde noe vanlig reisverk, men liggende planker. Disse er tydeligvis ikke felt sammen i hjørnene, og heller ikke skikkelig forankret til plankene i langveggene. Det er også tydelig at det var en dobbel inngangsdør, vanlig dør med varadør utenpå. Det er muligens en brannisolerende plate ved siden av døren, slik at ovnen sto der. Det er ikke mulig eller forsvarlig å komme inn og undersøke dette nærmere.

03 Okt 2017

Uthuset ved Høgvolltoppen 2017

Av Odd Tore Saugerud

Ett år etter bilde nr. 30032 ble tatt hadde smågranene inne i uthuset begynt å vokse seg større. På dette bildet er to skillevegger for båser godt synlige, og det er klart at det har vært tre ganske brede båser der inne. Det er ikke spor etter en møkkagang i bakenden av båsene, så dette var neppe et fjøs, men heller en stall.