Utsikt fra vestsiden av Høgvolltoppen

De store hogstfeltene på vestsiden av Høgvolltoppen en en prøvelse å ta seg frem i, men øverst mot Høgvolltoppen er utsikten mot syd bra. På bildet er på venstre side Nyseteråsen (676 moh.) med masta, mens Gjørudshaugen (679 moh.) er på høyre side.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Sep 2018

Uthuset ved Høgvolltoppen 2018 - østveggen

Av Odd Tore Saugerud

Østveggen hadde forsvunnet allerede i 2008, og restene av den har ikke forandret seg mye. Takbjelken med påsatt ølboks har falt ned siden 2017. Ellers har både gran og særlig rogn vokst kraftig det siste året.

03 Okt 2017

Hovedhuset ved Høgvolltoppen 2017 - sydveggen

Av Odd Tore Saugerud

Dette er det siste bildet det var mulig å ta av sydveggen uten minst å ha med grensaks, for ett år senere var veggen dekket av greiner, og det er heller ikke plass til å stå langt nok vekk fra den til å ta et bilde av hele veggen. Her er hakkespettenes herjing i toppetasjen av fuglehuset godt synlig.

03 Okt 2017

Hovedhuset ved Høgvolltoppen 2017 - nordveggen

Av Odd Tore Saugerud

Det utvendige panelet på nordveggen hadde nå (2017) knekt, og veggen hadde rast innover i huset. Bildet viser også tydelig at huset ikke hadde noe vanlig reisverk, men liggende planker. Disse er tydeligvis ikke felt sammen i hjørnene, og heller ikke skikkelig forankret til plankene i langveggene. Det er også tydelig at det var en dobbel inngangsdør, vanlig dør med varadør utenpå. Det er muligens en brannisolerende plate ved siden av døren, slik at ovnen sto der. Det er ikke mulig eller forsvarlig å komme inn og undersøke dette nærmere.