Høst ved Frysja

Ingen badegjester i dag, men vannet lå som et speil med flotte høstfarger omkring. Her fortsetter Akerselva sin videre ferd mot Oslofjorden.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Sep 2018

Et glimt av gyllen sol

Av Odd Tore Saugerud

Etter en miniregnbyge kom solen frem under skyene og lyste opp de høstgule trærne med et uventet, nesten magisk gyllent lys. Kanskje en effekt av at mesteparten av vannet lå i dyp skygge, i alle fall flott den korte stunden det varte.

30 Sep 2018

Hulen ved Øyervann

Av Odd Tore Saugerud

Opplysningsskiltet ved demningen nevner en hule eller skjerp under skrenten nordøst i vannet. Den har jeg sett etter mange ganger, men uten å finne noe. Nytt forsøk i dag, denne gangen på nært hold. Dette er det jeg fant, nærmest et lite hull helt syd i stupet, såpass trangt at skuldrene knapt nok kunne komme inn. Småstein nedenfor kan tyde på skjerp, men det er en større forekomst av slike litt lenger nord under en buskete gran som kan skjule en grop eller lignende, krever krabbing i løsmasse. Lav sol direkte og reflektert fra Øyervann lyser inn på bunnen av hullet.

30 Sep 2018

En gammel vei ved Muren?

Av Odd Tore Saugerud

Litt ovenfor Muren krysses kjerreveien fra Muren til Brunkollen av denne steinoppbygningen. En gammel vei? Nei, det er hoppet og kulen i Ondurbakken, en hoppbakke som skiklubben Ondur bygde i 1900. Det må ha vært en bratt og krevende bakke.