Et lite tjern i Ringsmyrbekken

Ringsmyrbekken renner gjennom myrer og en liten dal til den kommer til hyttefeltet nedenfor Skjennungslia. Blant hyttene der ligger et lite tjern, hvor bredden ved utløpet er mistenkelig rett. Denne dammen var opprinnelig en liten myr, som ble gravd ut og demt opp av hytte-eierne der omkring 1958, og blir fortsatt vedlikeholdt. Synlig bunnvegetasjon viser at mudring snart er nødvendig, og innbygget tapperør sørger for at dette er mulig uten store inngrep.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

18 Okt 2018

Store Lommas kilder - Ringsmyrene

Av Odd Tore Saugerud

Store Lomma starter på Ringsmyrene nord for Løvlia. Øst for myrene kommer to ganske små bekker sammen, og danner Ringsmyrbekken som etter hvert ender ved Lommegården syd for Kapiteltjern. Bekkemøtet i kratt er vanskelig å fotografere, men her, rett etter at bekken har passert skiløypa, er den ganske tydelig der den går i lange buer gjennom myra. Bekken ser ikke stor ut, men selv nå, med liten vannføring, går den i torva og kan lett gjøre kryssing av den til en våt opplevelse.

20 Okt 2018

Utsikt fra Stuteskallen

Av Torgeir Stenstad |

Ikke mange finner veien opp den gresskledde skogsveien til Stuteskallen nord for Sørkedalen, men her er flott utsikt og en kjentmannspost. Her ser vi nordover mot Lysedammene.

18 Okt 2018

Morgenfrost i Romeriksåsen

Av Jarle Jensen

-2 grader i skiløypa ved Åbortjernet, syd for Hakkim. Nå nærmer vi oss skisesong!