Halovær på Steinsskogen

Kald og fuktig luft, stille og sol, det er potensielt halovær. Og haloene dukket opp på vei over Steinsskogen, riktig nok bare i deler. På bildet er det på hver side av sola en bit av en 22 graders halo, en såkalt bisol eller værmann. Til venstre for sola er det også en bit av en mer uvanlig 44 graders halo, og over sola en tangentbue til 22 graders haloen. Inne i den er det noe som ligner på en månesigd, men månen er full og står motsatt sola. Slike lysfenomen er det i tangentbuen på flere av bildene. Det er også både oppad- og nedadrettede solpilarer. De lysende prikkene er såkalt diamantstøv, små ispartikler. Gården til venstre i bildet er Stein gård, og åsen til høyre er Kolsås.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

23 Nov 2018

Skiføre langs Sølvtjernet i Romeriksåsene

Av Tom Stensaker

Isen er fremdeles usikker, mens langs land er det trygt, og muligheter å få seg en skitur på de minste og grunne vannene nord i Marka. Vi lagde en løype langs land på Sølvtjernet på 650 meter og gikk rundt 30 ganger, og det ble 25 km.

23 Nov 2018

Hvit skog på en svart fredag

Av Nina Didriksen

Kulde med tåke og frostrøyk har gjort omgivelsene hvitpiggete. Stillheten ved Søndre Kytetjern er nok en skikkelig kontrast til det som foregår i mange av landets butikker på denne dagen, som handelsstanden har døpt «Black Friday».

22 Nov 2018

Lange skygger over barfrost

Av Nina Didriksen

Plutselig ble det kaldt igjen, og det begynner å bli mulig å gå over myrene. Det lille tjernet på toppen av Heikampen har is, men fotografen våget seg ikke utpå.