Utsikt fra Gaupeskarveien over Stubdal og Åsa

Der Gaupeskarveien tar av fra veien til Damtjern, er det et hogstfelt som gir fin utsikt. Bilde nr. 26206 og bilde nr. 27867 er eksempler på dette. Da jeg kjørte oppover litt etter kl. 12:30, var det her et stort område med helt hvitrimet skog og bare tendens til tåke over Steinsfjorden. Nå, to timer senere, hadde det kommet to lag med tåke sigende, og rimet på skogen hadde delvis smeltet, selv om termometeret viste 8 kuldegrader i skyggen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

27 Nov 2018

Utsikt fra nordvest over Damtjern

Av Odd Tore Saugerud

På Ingeborgseteråsen er det flere store og ganske ferske hogstfelt som gir muligheter til utsikt. Dette feltet er omtrent rett vest for Purvollen, og gir fin utsikt over Damtjern, som for øyeblikket er dekket av speilblank is.

27 Nov 2018

Etasjeskillet gir etter

Av Odd Tore Saugerud

I teksten til bilde nr. 26672 fra januar 2017 kommenterte jeg at det var vannlekkasje i annen etasje i hjørnet av soveværelset. Slik ser det ut nå i november 2018 rett under soveværelset: Bjelkene som holder etasjeskillet oppe har råtnet i enden, takbord har også råtnet og falt ned, og isolasjonen har havnet på gulvet i første etasje. I tillegg heller gulvet i første etasje kraftig nedover mot veggen (bildet er tatt med kamera med justert elektronisk vater). Det går nok mot en ruinhaug også her.

27 Nov 2018

Et streif av sol på vollen ved Ingeborgseter

Av Odd Tore Saugerud

Storskogen er i ferd med lukke seg om Ingeborgseter. På denne tiden av året slipper bare et lite streif av sol ned på vollen. Fra utsiden ser husene nokså uforandret i forhold til for to år siden, se bilde nr. 26671, men dørene står nå åpne. Innvendig ser det verre ut, se bilde nr. 30254.