På besøk hos eventyrdikteren

På Mo gård i Holebygda er det skikafé i helgene. Gården ligger i løypenettet i Holebygda, sør for Hønefoss, og var eventyrdikteren Jørgen Moes barndomshjem.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

02 Feb 2019

Mot Hanserud

Av Nina Didriksen

Etter å ha gått et strekk gjennom Lamyra naturreservat, knekker løypa mot høyre (sørøst). På kartet står det Hanserud, og her treffer vi også pilegrimsleden mot Hadeland, før vi krysser Storjordet på vei mot skikafeen på Mo gård.

02 Feb 2019

På ski i Lamyra naturreservat

Av Nina Didriksen

Et par-tre kilometer sør for Norderhov kirke krysser løypa Froksveien, passerer Søndre Frok og går inn i Lamyra naturreservat. Bildet er tatt mot nordøst, og bak fotografens høyre skulder går vi opp mot Hanserud, krysser det som betegnende nok heter Storjordet, og går til skikafeen på Mo gård. Omtrent her krysses også kommunegrensen mellom Ringerike og Hole, samt pilegrimsleden fra Oslo mot Hadeland og Gudbrandsdalen.

02 Feb 2019

Fine løyper fra Norderhov kirke

Av Nina Didriksen

Løypene i Holebygda sør for Hønefoss brer seg utover jorder, forbi bebyggelse og gjennom skogholt. Her har vi gått en kilometer fra Norderhov kirke, som skimtes bak til venstre. Der er det mulig å parkere. Bak trerekka, midt i bildet, skimtes E16 og Ringvold Frukthage.