Jevnt sig i Hanserudstua på Mo gård

Det var mange som valgte å ta en rast i Hanserudstua på Mo gård i Hole. Ikke rart, når skiløypene går rett forbi, været er friskt og stua varm og koselig. Da fotografen med følge dro, kom det to grupper på rundt ti personer, så lappestekeren fikk nok å gjøre. Stua ligger på Mo gård, som er barndomshjemmet til eventyrdikteren Jørgen Moe. IL Holeværingen preparerer milevis med skiløyper her ved foten av Krokskogen, og skikafeen holder åpent i helgene. En skitur i området er en hyggelig avveksling fra vante trakter oppe i høyden, synes fotografen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

02 Feb 2019

På besøk hos eventyrdikteren

Av Nina Didriksen

På Mo gård i Holebygda er det skikafé i helgene. Gården ligger i løypenettet i Holebygda, sør for Hønefoss, og var eventyrdikteren Jørgen Moes barndomshjem.

02 Feb 2019

Mot Hanserud

Av Nina Didriksen

Etter å ha gått et strekk gjennom Lamyra naturreservat, knekker løypa mot høyre (sørøst). På kartet står det Hanserud, og her treffer vi også pilegrimsleden mot Hadeland, før vi krysser Storjordet på vei mot skikafeen på Mo gård.

02 Feb 2019

På ski i Lamyra naturreservat

Av Nina Didriksen

Et par-tre kilometer sør for Norderhov kirke krysser løypa Froksveien, passerer Søndre Frok og går inn i Lamyra naturreservat. Bildet er tatt mot nordøst, og bak fotografens høyre skulder går vi opp mot Hanserud, krysser det som betegnende nok heter Storjordet, og går til skikafeen på Mo gård. Omtrent her krysses også kommunegrensen mellom Ringerike og Hole, samt pilegrimsleden fra Oslo mot Hadeland og Gudbrandsdalen.