Steintrappa opp Risfjellkastet til Sjåinn

I våre dager importerer vi sherpaer til Norge for å bygge steintrapper. Tidligere gjorde vi det selv. Denne trappa i naturstein går om lag 35 høydemeter opp ura i Risfjellkastet til hytta Sjåinn, se bilde nr. 31428. Bygget i løpet av år av familien til hytteieren, nå tæret av tidens tann. Stien fra hestveien under kastet er vanskelig å finne, men starten på trappa er, som bildet viser, fortsatt ganske tydelig og nyttig for den som vil opp.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Mai 2019

Hytta Sjåinn over Risfjellkastet

Av Odd Tore Saugerud

Hytta Sjåinn ble bygget av vaktmesteren på Skui skole etter at den gamle utedoen på skolen ble skiftet ut med en moderne «brusedo» på slutten av 1930. Hytta ble satt opp av materialer fra den gamle utedoen. Navnet antyder at dette var et hyggelig sted hvor man gjerne «så innom». Den ble brukt som milorghytte under krigen. I dag ser det ut til at den er ute av bruk, og vedlikeholdet er avsluttet.

25 Mai 2019

Flott håndverk ved Trehørningen

Av Line Mork

Øst i Trehørningen ved utløpet til Askeren, og ikke langt fra en kjentmannspost, ligger denne flotte demningen.

19 Mai 2019

Lysegrønt på Grønliåsen

Av Lise Henriksen

I disse dager kan man vandre inn i et lysegrønt "maleri" på Grønliåsen. Skogbunnen mellom den åpne, vakre furuskogen lyser intenst opp av blåbærlyng, som dufter som skogens egen parfyme!