Populært badevann nær byen

Ulsrudvannet trekker mye folk fra de østlige bydelene sommerstid. Det ligger ikke langt fra bebyggelsen - men likevel befinner du deg altså ved et idyllisk vann "midt i skogen".

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Aug 2004

Sommer ved Ulsrudvannet

Av Eivind Molde

Et nydelig vann - ett minutt fra parkeringsplassen, kan man ønske seg noe mer på en varm augustdag?

10 Aug 2004

Plassedammen på Krokskogen

Av Erik Unneberg

Omtrent en mil innenfor By i Lommedalen ligger det idylliske vannet Plassedammen (270 m.o.h.). Navnet kommer fra Mattisplassen, en tidligere finneplass i nordenden av vannet. Med den augustvarmen man opplever nå om dagen er det fristende med et bad, og det er flere fine steder å bade fra i dette vannet

12 Aug 2004

Utsikt mot Hornet fra Midtre Lysedam

Av Erik Unneberg

Fint å bade i Lysedammene i dag! 23 grader i vannet! Alle de tre Lysedammene var en gang fine ørretvann, men fisken er nå vanskeligere å lure som følge av mer trafikk ved vannene. En annen sak er det at ørekyten ser ut til å trives her, og det er ikke spesielt bra for ørreten. Stimer av denne lille karpefisken ble observert langs land i dag. På bildet har man Hornet (506 m.o.h.) i midten, med Barlindåsen (510 m.o.h.) til høyre. Til venstre ser man litt av Gopletjernsåsen (546 m.o.h.). Midtre Lysedam ligger forøvrig på nøyaktig 300 m.o.h.