Stille ved Kolsåsputten

Kolsåsputten ligger noe utenfor allfarvei i et bevokst myrområde vest for toppartiet til Nordre Kolsås. Et sagn sier at den er bunnløs. Et annet, og mer fantasifullt sagn sier at det skal ligge et vikingskip der: «lige under det høie Korsebergs Top ligger et lidet Vand, i hvilket der, efter Sagnet, skal være Kjølen av et Skib tilligemed Knærne tilsyne». Selv om det var blankt vann denne dagen, var det ingen spor etter slikt i vannet, bare noen flytetorver.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Jul 2019

Kjølig julikveld ved Vesle Langtjern

Av Torgeir Stenstad

Vi er i et fantastisk terreng i Oppkuven -Smeddalen naturreservat. Men med hard vind fra nord er det kjølig, og det er bare å gå videre for å holde varmen.

01 Jul 2019

Varingskollen 1. juli 2019

Av Tom Stensaker |

På ski i Nordmarka i juli på kunstsnø. På denne flekken lagde jeg en rundløype på 33,5 meter, og gikk den 300 ganger for å få 1 mil. Vi hadde den første skituren 30. oktober i Romeriksåsene, og går fortsatt i juli. Det blir skigåing i ti av årets tolv måneder i Oslomarka. Det er vel kanskje en uslåelig rekord, selv om det nok er mulig å få til en skitur i september hvis det kommer et tidlig snøfall.

30 Jun 2019

Bading i Østernvann

Av Erik Unneberg |

Det var en fantastisk flott kveld ved Østernvann den siste dagen i juni. Vanntemperaturen ble målt til mellom 20 og 22 grader.