I friskt trav forbi Mariholtet

-Her har vi vært mange ganger, og her liker vi oss, forteller denne familien fra Island. Husbonden har deltidsjobb på Ellingsrud, og når familien kommer på besøk, blir det gjerne en tur sørover til Mariholtet, eller som i dag - til demningen ved Nord-Elvåga.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Aug 2004

Et vann for springen - og øyet

Av Eivind Molde

Elvåga har vært drikkevannskilde siden 1941. Dette er altså et vann som kommer til deg i springen - men som også gir en god opplevelse for øyet, dersom du kommer og betrakter det f.eks. her fra demningen like sør for Mariholtet.

14 Aug 2004

Nordover Elvåga

Av Eivind Molde

Demningen over Nord-Elvåga ble bygd i 1964 - like sør for Mariholtet. Den 14 meter høye demningen skiller den delen av vannet som er drikkevannskilde (sør for demningen), og den delen som fritt kan brukes til bading og rasting (kalles Fri-Elvåga). Det er denne delen vi ser her, i retning nordover fra demningen. Mariholtet ligger inne i skogen et sted - til venstre.

14 Aug 2004

Sønnavinden leker med Nord-Elvåga i dag

Av Eivind Molde

Blant de myke åsene i Østmarka er det mange fine vann - Elvåga er det lengste av dem alle. Dette er utsikten sørover Nord-Elvåga, som ligger 196 meter over havet.