Kroksund sett fra Slettøya

Ved Sundvolden ligger Sundøya, med en flott bru over til Slettøya. Under brua kan du velge om du vil sykle over Gjesvold på grusveien eller på asfalt langs fjorden. Du slipper da å krysse E16, som har mye trafikk. Grusveien over Gjesvold er rolig og fin. Svinger du innom vanntårnet, kan du besøke gapahuken der også. Bildet er tatt fra Slettøya.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Jul 2019

Sherpaer i arbeid i Kleiva

Av Morten Synstelien

Det pågår arbeider i øvre del av Krokkleiva. Sherpaer bygger med stein. Kleiva skal settes tilbake slik den var i 1805. Det er litt rotete her nå, men det blir topp når arbeidet er ferdig. Selve kleiva er stengt nå i noen uker, men du kan gå via Nordkleiva om du må opp til Kleivstua. Viktig at de som holder på med arbeidet, får jobbe i fred. Gleder meg til det blir ferdig. Blir enda bedre å kjøre ned med snowracer, selv med lite snø!

27 Jul 2019

Kortreist mat

Av Morten Synstelien

Da ble gårsdagens multer niste på Slettøya. Den er så kortreist at den nesten ser hvor den er plukket: Kongens utsikt rett opp til venstre. Mange tror den ligger til høyre der hvor det er brattest, men det er hytta til Hornemann.

26 Jul 2019

Badestranda ved Steinsåsen med Krokskog-ryggen i bakgrunnen

Av Morten Synstelien |

Den offentlig stranda ved Steinsåsen har ulike navn. Vi lokale sier Høyenhallstranda eller Vanførhjemstranda, men det offisielle navnet er Steinsbystranda. Hvis du sykler rute 830 rundt fjorden, er det lurt å svinge innom denne badeplassen for en rast. Her er det benker og offentlig toalett. Du ser fra venstre mot høyre: Gyrihaugen (blå), Mørkganga (grønn), Skardsvegen (rute 487, gul), Pipesteinen (sort ), Gamleveien til Retthella (hvit), Krokkleiva (rød) og Kongens utsikt (lilla).