Mikrobål på isen

På Braksøya er det ikke lov å fyre bål. Her er stein og steinformasjoner viktig. Da blir løsningen å ha med en liten vedovn og fyr i den på isen, mens du sitter på land. Utrolig hva et lite bål hjelper, spesielt om du har med en liten selvstående gapahuk også. Ovnen er laget av Tom42 på Fjellforum, og er gjenbruk av malingsspann. Den har også en liten grillrist, slik at pølser kan steikes.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Des 2017

En Iglos død

Av Morten Synstelien

Varm vind og regn er en iglos største fiende. Som dere ser på vindpølsa, blåser det mye. Denne igloen holdt i ei uke, før den smeltet vekk. Men selve konstruksjonen er slik at den siger sammen og ikke kollapser. Lærte mye av denne første igloen som jeg bygde.

01 Des 2017

Min første iglo bygget i løssnø

Av Morten Synstelien

Jeg fikk tak i en brukt iglobygger på tidlig på året, men det kom ikke noe snø. Så da den første snøen falt på Krokskogen, måtte jeg teste. Igloen var på ni fot, og bygget i løssnø, og ikke kram snø som mange tror. Sto utsatt til både med hensyn til vær og vind. Men utsikten var fantastisk. Ca. 180 cm innvendig diameter, så jeg var for lang for å kunne sove i den. Det går ikke mye snø til en slik, bare se rundt den.

04 Mar 2018

Fellestur med Rollers - litt stor klynge - isen sier fra

Av Morten Synstelien |

Lett å se hvem som er erfarne på slike fellesturer. Franklin hadde sagt tydelig at vi måtte stå med litt avstand. Men det er fort glemt, og her sa isen klart fra, og plutselig stod alle der de burde. Ny sterk og fin stålis, men åpent vann rett bak. I bakgrunnen ser du Finnemarka. Alle hadde utstyret i orden, men trengte nok litt mer erfaring og kompetanse. Da er slike fellesturer fine. Franklin er flink til å spre kunnskap om is.