Kaldt, klarvær og litt nysnø i løpet av natta

Fint å stå opp til dette, bare å slå ned teltet og pakke pulken og gå videre. Bildet er tatt på ei lita myr mellom Grunntjernet og Lærensæterputten. En stille og fredelig plass, som ligger litt i le, helt tydelig at noen bruker denne plassen fast som bålplass på vinteren.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

16 Mar 2018

Været skifter fort

Av Morten Synstelien

Bildet et tatt mellom Breidtjernet og Lærensæterputten, i løypa mellom Ullvildsdalen og Koperud (løype 481). Fine spor med litt nysnø oppi, og møtte far og sønn som gikk i hvert sitt. Det var så fint da jeg kom hit, du ser det gliser i sporet. Ikke mye trafikk i løypa, møtte ingen andre enn disse to i løpet av ganske mange kilometer. Sola hjelper mye på varmen, men kaldt i lufta, og enda kaldere når den blir borte. Værskifte på gang.

14 Mar 2018

Klarvær, sol og flott utsikt

Av Morten Synstelien

Du veit du er på rett sted i løypa når du ser at vedkommende som kjører løypemaskina har laget seg en plass for å stoppe og spise. Da er du vanligvis på det fineste stedet i løypa. Bildet er tatt rett nedenfor Høgkorset.

02 Apr 2018

Hele Tyrifjorden islagt

Av Morten Synstelien

Et sjeldent syn: Det går mange år mellom hver gang hele Tyrifjorden er islagt. Den er 295 meter på det dypeste, og et stort område er 288 meter dypt, og da blir det mye vann som skal kjøles ned for å få is over hele innsjøen. Nordfjorden ser vi oppe til høyre. Legg for øvrig merke til sprekkene i isen på Storfjord-delen av Tyrifjorden. Sprekkmøsteret tyder på sterke krefter i isen, og Tyrifjorden er stor i areal, så her vil det være mye lyd i isen. Legg også merke til bobleanlegget ved brua på Storøya. Det er grunnen til at det der er åpent vann.