Vik og Viksåsen sett fra Gjesvoldåsen

Høstbilde fra Gjesvoldåsen, eller Gjesvalåsen, som den heter på kartet. Lettere å se utover landskapet når bladene har falt av løvtrærne. Noen jorder står i stubb, andre har fått høsthvete. Vi ser Hole Herredshus midt i bildet, Gjesvold gård til venstre. Det var to rådyr i hugstområdet her, men de spratt vekk før de ble med på bildet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

18 Mar 2018

Utsikt sydover fra toppen av Spålsveien

Av Morten Synstelien

Toppen av Spålsveien ligger ganske høyt, nesten 550 meter over havet, og går ned til Storflåtan på ca. 450 moh. Her skal jeg opp igjen til Løvlia på ca. 560 moh. Et flott utsiktspunkt, og siden løypa går på en vei, er det jevn fin bakke ned. En fryd å ake, men du blir kald etter å ha sklidd i 2,5 kilometer. Men du blir varm igjen når du skal opp igjen på samme høyde, så har litt bismak.

05 Nov 2016

Første snøen - tung og våt

Av Morten Synstelien

Isen er ikke så tykk at den bærer vekta av tung, bløt nysnø. Snøen presser ned isen, og det blir bare sørpe. Sørpa fryser til snøis, som ikke er så sterk som stålis. Greit med et bål å varme seg på under slike forhold.

10 Mar 2018

Det er i motbakke det går oppover

Av Morten Synstelien

Denne bakken opp mot Eikvelta var seig med pulken på slep. Bra preparert, men tipper pulken veier 60 kilo, og det merkes i motbakkene.