Nytt skilt nord i Nes

Langt mot nord i Nes kommune ligger Djupdalen. Fra krysset på Djupdalsvangen er det mange turmuligheter. Steinsjøens venner, Fenstad skiklubb og Halmsås & omegn skilag samarbeider om løypekjøring, skilting og opparbeidelse av løypetraser som preppes med stormaskin her i området.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Okt 2019

Mennesker og dyr på Furuholmen

Av Eyvind Wang |

Furuholmen ligger en snau kilometer fra Gupu. Ofte er det flere folk på Gupu enn på Furuholmen - av en eller annen grunn. Serveringen er førsteklasses begge steder.

12 Okt 2019

En gammel tømmervei langs Buvassbekken

Av Odd Tore Saugerud

Turen opp til Bukollen var bratt med nær 330 høydemeter stigning fra Nittedal Jordstasjon. Retur videre mot nord og deretter ned langs Buvassbekken er lenger, og mye mindre bratt. Om man følger østsiden av bekken i stedet for blåstien, går det en fint opparbeidet gammel tømmervei ned mot Mork. Denne er stort sett planert og fint patinert med mose. Den fører på slutten gjennom to store snauhogster hvor det tidligere var svært bra soppterreng.

12 Okt 2019

Bukollens topp med trigonometrisk tårn og brudte hvalrygger

Av Odd Tore Saugerud

Toppen av Bukollen viser tydelig at her har isen skurt rent og rundet av berget. Sprekker gir det hele et bølget uteseende. Tårnet står fortsatt, men har fått spjelket det sprukne sydøstre benet med en friskere stamme.