Kald vår ved Fyllingen

Artig med litt fugler. Gåsa vi skimter ved skiltet, var ikke alene, den passet på maken som lå rett ved. Dette er et stort løypekryss om vinteren. Herfra går det løype til Kikut (løype 1271), Knappa (løype 1267), Elveli (løype 121), Kveldrostjern (løype 1265), Østre Fyllingen syd (løype 1269), Østre Fyllingen vest (løype 1270) og til Kikutstua over Kroktjern (løype 379). Det har vært en kald mai, og bjørka har så vidt fått litt blader. Kaldt og regn i lufta, og har ikke møtt noen i dag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Mai 2019

Trillestien ved Knappa - alle i ett spor

Av Morten Synstelien

Her deler trillestien traseen med løype 1266 og løype 1211. Fint å trille her, eller sykle for de som ønsker det. Litt artig at alle ser ut til å velge samme spor.

22 Okt 2019

Nye verandaer og branntrapp på Løvlia skistue

Av Tom Stensaker

Tegnet av arkitekt Tom Stensaker og bygget av Skiforeningen ved Arne Nyhus og Per Solnes. Materialene kommer fra trær som er hugget rundt Løvlia av tidligere bestyrer Viggo Hansen. Stolper og dragere er skåret og høvlet av Knut Olaf Pjåka i Åsa.

22 Okt 2019

Raset i Åsbråtakleiva

Av Odd Tore Saugerud

20. september 2019 ca. klokken 05:20 gikk det et stort steinras fra stupet ovenfor den midtre delen av Åsbråtakleiva. Som bildet viser, løsnet en stor del av bergveggen i stupet, og små og store steinblokker begravde veien fullstendig. Veien gikk diagonalt tvers over bildet, men er ikke synlig lenger. Raset ble sannsynligvis utløst av vedvarende striregn og et bekkesig som gjennom flere år har åpnet opp sprekker i berget ved frost og tining, et fenomen som vi også opplever i vår hage. Det er fortsatt rasfare, og rasområdet er vanskelig tilgjengelig for motordrevet ryddeutstyr.