En mulig grunnmur

Øst på vollen står denne lave steinmuren, som kan ha vært grunnmuren til et stort hus, muligens stallen som ble bygd om til et fjøs.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

31 Okt 2019

Gruvbakken som bebodd seter

Av Odd Tore Saugerud

Dalsgruva ble nedlagt i 1820 etter å ha vært i drift fra 1600-tallet. Det var da bygget boliger og driftsbygninger på Gruvbakken, og på det meste bodde det 30 personer med tilknytning til gruva der. Etter at gruvedriften var slutt, bodde det fortsatt folk der oppe som tok kuer i «pensjon» i sommerhalvåret. Dette varte til starten på 1900-tallet, da plassen ble fraflyttet, og husene forsvant. Bildet viser vollene, delvis på gamle slagghauger, med gamle og store asketrær.

01 Nov 2019

Håris på stammen

Av Nina Didriksen

I dag observerte fotografen flere steder såkalt håris på turen rundt Bogstadvannet. Wikipedia kan fortelle at det også er kjent som isull eller frostskjegg, og er en type is som dannes på død ved med form som fint, silkemykt hår.

01 Nov 2019

På stier Bogstadvannet rundt

Av Nina Didriksen

Det går en blåmerket sti rundt Bogstadvannet, men det er mange andre stier også. Den blåmerkede er skiltet til ti kilometer, mens «Bogstadvannet rundt» på UT.no er oppgitt å være 12,6 km. Fotografens vandring på blå- og umerkede stier med en avstikker inn på golfbanen ble av mobiltelefonens innebygde app målt til en mil.