Isen akkurat tykk nok til å ta en tur for de med kunnskap og utstyr

Det er kaldt i Marka, og isen på små putter og tjern legger seg. Her ved Nordsetertjern på 395 moh. (ved Kleivstua), var det ca. 5 cm tykk is, nok til å bære en mann. Vi ser lysløypa på Kleiva i bakgrunnen. Legg merke til at det er steiner på isen. Veien til Sørsetra går rett ved, og både barn og voksne tester nok isen ved å kaste pinner og stein på den. Litt synd for oss som går på skøyter, da dette er et av de vanna som er lettest tilgjengelig, og som islegger seg først. Husk nødvendig utstyr og kompetanse før du beveger deg ut på is, her er det flere bekkeos og gode muligheter til å gå gjennom om du ikke vet hva du gjør. Det finnes ikke trygg is, men det finnes trygge skøyteløpere.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

03 Nov 2019

Vinteren kommer ved Lille Gudbrandstjern

Av Nina Didriksen

Isen har lagt seg på Lille Gudbrandstjern, og det er også delvis frost i myrene rundt. Det er meldt mange minusgrader i hele neste uke, så kanskje vi kan håpe på godt underlag for skiturer i løypa mellom Ringkollen og Mosjøen?

03 Nov 2019

På vei mot Fjellsjøkampen

Av Thore Knudsen

På vei mot Fjellsjøkampen fra Gjødingsætra. De to turgåerne har lagt bak seg vel 2,6 km og 300 høydemeter, og er snart oppe på den søndre toppen. Her er det flott utsikt sørover. De to tjerna nærmest er Fåtjenn og Kalvtjenn. I lia bak der igjen ser vi Knaisætra (litt til høyre for Fåtjenn øverst i ei tilnærmet rund hogstflate). Hvis en forstørrer bildet og lar blikket fortsette rett bakover fra Knaisætra, kan en så vidt det er ane Øyeren.

17 Mar 2013

Nordover fra Bøhnshytta

Av Eivind Molde

Fra parkeringsplassen ved Bøhnshytta går det oppover i knappe 1,5 kilometer før det flater ut.