Skøytetur på Plassedammen

Turskøyter gir unike opplevelser. Her ser vi på beverens verk, og studerer isen, som her har ligget litt lenger og er tykkere. Husk nødvendig kunnskap og utstyr når du beveger deg på isen!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Nov 2019

Turskøyter og bålkos hører sammen

Av Morten Synstelien |

Det hører med å ha et lite kaffebål og steike litt pølser - eller som i dag, ostesmørbrød. Sammen med en god samtale og skogens ro, blir det en flott turopplevelse, selv om ikke sola dukker opp. Husk nødvendig kunnskap og utstyr når du beveger deg på isen.

07 Nov 2019

Hvor går grensa for farbar og trygg is?

Av Morten Synstelien |

Her sjekker Morten istykkelsen rett ved dammen. Han bruker isstav, slik at han vet at han står på trygg is. God kunnskap om is og riktig utstyr slik som her, er viktig når du skal gå på is under slike forhold. Legg også merke til at ingen har beveget seg der hvor det er antatt å være svakest is.

07 Nov 2019

Hvor går grensa for farbar is ved bekkeoset i dag?

Av Morten Synstelien |

Is er ferskvare, og forholda endrer seg raskt. Her bruker Morten isstaven for å sjekke tykkelsen på isen. Han står på farbar is, men der staven er, holder den ikke en mann. Her er det ca. 30-40 cm dypt, så ingen fare. God kunnskap om is og riktig utstyr slik som her, er viktig når du skal gå på is under slike forhold. Morten lærte mye i dag.