En hesteskoformet mur ved Friland

Fra Kubbdammen og nesten til Friland går det en gravd kanal. Den går helt inntil den solide murkonstruksjonen på bildet. Hva murkonstruksjonen hadde for funksjon, er ikke kjent for Lunner historielag. Fra utløpsdemningen i Kubbdammen til muren er det nesten ikke fall, og det er heller ikke flere rester etter installasjoner lavere i terrenget. Hvis de lagret tømmerstokker i Kubbdammen og skar kubb før tresliperiet, kan den ha hatt noe med kubbkapping å gjøre, men det blir gjettverk.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Nov 2019

Paragliding fra Kronprinsens utsikt

Av Morten Synstelien

Litt synd, jeg hadde mulighet til et megaflott bilde, da det var trekk fra nord og oppdrift ved rampa. Men jeg var 15-20 sekunder for seint ute, og rakk bare dette. Burde hatt dashbordkamera. Han var rett over veien, ved rampa. Tror han hadde vært lenge i lufta, for han prøvde å riste varmt blod ut i fingerene. Minus 5 grader og vind blir kaldt.

06 Nov 2019

Novemberkveld ved Mylla

Av Odd Tore Saugerud

Etter hvert som mørket senket seg over Mylla, ble gjenskinnet av solnedgangen forholdsvis sterkere. Da to ender la ut på svømmetur mot speilingen av denne, ble det en liten spurt til et passende ståsted, og så frem med kameraet igjen.

07 Nov 2019

Gammel demning ved Øyervann

Av Nina Didriksen

Dette informasjonsskiltet forteller litt om demningen. Kunne vært en kjentmannspost!