Skjer det noe?

Vårt firbente turfølge sjekker omgivelsene ved Røyrivann. Siden hun er hund, må hun bo på Røyrivannskoia, som DNT gjorde om til hundevennlig hytte da foreningen åpnet Stallen et halvt steinkast unna.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Sep 2019

Kveld ved Stallen

Av Nina Didriksen

Det mørkner, men det er fremdeles lys nok til å få et utsyn over Røyrivann. Inne i den koselige gamle hytta, som er pusset opp fra stall til DNT-hytte, begynner vedovnen å gjøre jobben sin. Veldig god atmosfære i hytta!

28 Apr 2019

Snart varmestue på Skar

Av Nina Didriksen

Den gamle vaktbua på Skar i Maridalen skal bli varmestue for turfolk. Kommunens plan var å åpne i høst, men det er blitt forsinkelser, slik at sannsynlig åpning blir til våren. DNT skal stå for driften og knar nå planene for hva slags tilbud det skal bli.

18 Nov 2019

Et flyfoto fra 1969 og en fabrikkbygning ved Sliperiet

Av Odd Tore Saugerud |

Det lille bildet er et utsnitt i full bredde av et større bilde av området øst for Mylla. Bildet er et flyfoto tatt av Widerøe Flyveselskap, angivelig i 1969, men med spørsmålstegn bak årstallet. Det er fritt tilgjengelig i Oslo Byarkiv i denne grove oppløsningen. Bildet viser østenden av Mylla, Myllsfløyta og muligens to bygninger øst på Sliperiet. Det store bildet kommer fra Lunner Historielag, og kan vise en av fabrikkbygningene ved Sliperiet. I bakgrunnen skimtes muligens også en bit av rørledningen til turbinen. Bygningen ser meget luftig ut, men har likevel to skorsteiner. Muligens en lagerbygning? Den har ikke grunnmur, men står på pillarer. Dett kan forklare mangelen på ruiner i området. Bildet kan ha vært håndkolorert. Dette, og lavspent trefase kraftledning kan tyde på at det kan være tatt i tiden rundt første verdenskrig.