Løypekjøring ved Gjerdingen

Det blir fine løyper rundt Gjerdingen i Nordmarka nord.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

03 Jan 2020

Krevende å være turskøyteløper på Steins-isen nå

Av Morten Synstelien |

Vinden har fått tak i isen ved det som må være Holes minste bekk ved badestranda som går under flere navn: Høyenhallstranda, Vanførhjemstranda eller det som er mest brukt nå, stranda i nedre Steinsåsen. Det offisielle navnet er imidlertid Steinsbystranda. Det er vindbrønn rett ved stavene og der er istykkelsen ca. 1 cm, og hullet er stort nok til en voksen person. Ikke begi deg utpå isen uten nødvendig utstyr og kompetanse. Vi gikk 9 km, og måtte snu eller legge om ruta flere ganger, og vi er lokalkjente.

03 Jan 2020

Rosa skyer over Krokskogens rygg

Av Morten Synstelien |

Skyene farger isen rosa, og vi får en flott opplevelse på isen. Men fokuset blir rettet mot hvordan isen ser ut. Meget krevende forhold for turskøyter i dag. På dager som dette er riktig utstyr, lokalkunnskap og erfaring på tynn is helt essensielt.

03 Jan 2020

Holebygda er grønn, og Steins-isen forsvinner

Av Morten Synstelien |

Det er seks plussgrader, og det har blåst mye og kraftig fra sørvest i natt. Hele bygda er rensket for snø, og Steinsfjorden har blåst opp i et stort felt. Litt tragisk for oss som liker turskøyter. Manglet bare en natt med kulde og klarvær på at vi kunne ha gått rundt hele fjorden med riktig kompetanse og utstyr.