Skøyting på Krokskogen

Mange spreke "skøyte-ungdomsgjenger" på Krokskogen i dag. Her fra bakkene opp fra Vassendvika/Storflåtan retning Løvlia. Sykt bra forhold. For en stakket stund kunne vi nyte friluft og skitur og glemme koronavirus. På Løvlia var det ikke så mange, og derfor vurdert som koronasikkert.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Mar 2020

Markas eldste (?) løypeskilt for fall

Av Odd Stiansen

Denne staken og det tilhørende skiltet står på Marimyr (i betydningen ute på selve myra), og har vært observert av fotografen i en årrekke. Nå er forfallet kommet så langt at det var grunn til å dokumentere det som er igjen før skiltet er helt borte. Det er nå bare litt rød og grønn farge som viser at dette har vært et løypeskilt, som formodentlig har vist en skiløype. Dersom man går tilbake til det som oppgis å være Norges eldste skikart, utgitt av kapteinene Qvale og Berntzen i 1912-1916, ser man at det har vært en skiløype over myra nord for veien. På neste kartet fotografen har tilgang på, som er fra 1938, går den merkede skiløypa på (kjerre)veien og bare der. Men så dukker løypa frem igjen på Skikart Oslo Nordmark fra 1963 - her er det tegnet inn løype både på veien og over myra. Også i nyere tid hender det at det scooterkjøres en løype over myra, men forholdene har ikke ligget til rette for det i år.

21 Mar 2020

Tørt langs Sandungen

Av Jørgen Øverbye

Mange rastet på i de tørre hellingene langs Store Sandungen i dag i den varme sola.

21 Mar 2020

Gode forhold på kunstsnø i Kollen

Av Odd Stiansen |

Denne helgen skulle Holmenkollen vært full av skiskyttere og tilskuere. Slik gikk det ikke, i stedet var det mosjonistene som fikk glede av de flotte kunstsnøløypene. Her ser vi en av dem passere Holmenkollen kapell. Betydningen av kunstsnø for Kollen ser man raskt ved å sammenligne med forholdene utenfor løypetraseen - her var det helt bart.