Tømmerhugst ved Bønnerudtjern

Den brattte bakken med mot Bønnerudtjern har bestandig hatt lite snø, og de fleste ploger det de kan ned her. Nå blir det bedre. Bildet er tatt i løypekrysset hvor scooterløypa tar av.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

31 Mar 2020

Lorttjern har nesten skøyteis

Av Morten Synstelien

Her tok jeg vinterens første skøytetak 2. november. Dog bare 8-10 meter, for isen holdt ikke en voksen mann mer enn det, men det teller som sesongstart. Nå er innløpsoset åpent. Usikker på hvordan istykkelsen er på vannet. Mange har nok gått forbi her på ski og ikke fått med seg at her ligger et lite tjern. Det går en sti rett sydover som treffer svingen om du har tenkt å prøve fiskelykken her. Går du skiløypa på sommeren, blir du blaut på beina. For å få til skiløype her, må det være tele i bakken, og løypa ble bare kjørt med stor maskin én gang denne sesongen.

31 Mar 2020

Nedenfor Fjellsetra tar løypa av fra veien

Av Morten Synstelien

Vi går på beina, det er ikke mye skiføre igjen i denne traesen, som er kjørt med stor maskin kun én gang denne sesongen. Ikke tele i bakken, snøen havner i trærne og ikke på bakken, rufsete underlag og delvis veldig skrått gjør at denne er ei av løypene som blir kjørt sist. Men vi har brodder og truger med. Ble litt hopping for å komme tørrskodd over mange steder. Det er tint fra undersiden, og du får den litt ekle, hule lyden når du går her mange steder, fort gjort å plumpe gjennom. Like ekkelt hver gang.

31 Mar 2020

Gammel seterbygning ved Skardtjern

Av Morten Synstelien

Denne bygningen ligger bare få meter vest for Skardtjern. Trolig et fjøs av en eller annen type, siden det ikke er pipe.