Et av de flotteste områdene i Marka

Når du kommer ut på myrene ved Torgetjern og Stormyrtjern, er det som å komme til en ny verden: åpent landskap med lave furuer (kalkfuru?). Et lite besøkt område, noe som er veldig rart siden det er så flott her. Ei skjult perle med skiløypa gjennom.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Apr 2020

Utsikt mot nord fra Kleivstua

Av Morten Synstelien

Det ligger et lite tjern mellom Kleivstua og Dronningens utsikt, vet ikke om det er kunstig eller naturlig. Det ligger rett i nord-sør, som de fleste tjern i området .Bak tjernet ser vi vendehjulet og den øverste masta fra taubanen. Vikerfjell lyser opp med sine hvite topper i bakgrunnen.

07 Apr 2020

Flott å gå i rester av skiløyper ved Torgetjern

Av Morten Synstelien

Det er fint å gå der hvor beltene har gått, for det er løst i midten av traseen. Vi har med truger, slik at vi kan velge litt mer hvor vi skal gå. Men snøen er råtten, ca. 8 cm våris som du kan sparke vekk på selve isen, her har sola fått bra tak. Knallblå himmel. Legg merke til at vinden rundt selve skiltstaken gjør at her er det bart.

07 Apr 2020

Svarttjern mellom Kleivstua og Bønnerudveien

Av Morten Synstelien

Svarttjern er langt og smalt, så en må være der litt tidlig på dagen for å få sol på begge sider. Isen har ingen tegn til våris. Prøvde å hugge gjennom med øks, ga opp etter 40 cm. Tipper den er 60-70 cm midt utpå, men åpent vann i både innløp og utløp. Men endrer seg fort nå i disse vårdagene. Skøytbar på morrakvisten.