Jansbråtan: et solgult kjøkken

Innenfor den lille stuen ligger kjøkkenet, som er holdt i en farge jeg kjenner igjen som solgul. Her er det klart til aksjon, fortsatt vann i plastdunken, oppvaskbalje og Zalo Ultra, et godt utvalg av kjeler, kaffekjele, og en tradisjonell sinkbøtte på gulvet. På veggene flere bilder og et speil. Komfyren er en Bærums Verk No. 262. Alt tyder på at det ikke var planlagt å forlate og stenge ned denne plassen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Apr 2020

Jansbråtan: våningshuset våren 2020, interiør

Av Odd Tore Saugerud

Nå har så mye av veggene i inngangspartiet rast ned at det er mulig å se inn i den østre delen av huset. Dette var vel en liten ekstra stue nær inngangspartiet med hjørnebord, speil, bilde på veggen og sitteplasser. Vinterbildet i kurvstolen har nok kommet fra et annet rom. Noen har også flyttet dit avisen som var dagsfersk onsdag 31. juli 1996.

09 Apr 2020

Jansbråtan: våningshuset våren 2020

Av Odd Tore Saugerud

Det første bildet i Markadatabasen fra husmannsplassen Jansbråtan er bilde nr. 20427. Den var da nylig fraflyttet, og, som senere bilder viser, satte forfallet da snart inn. Nå, før det blir blader på trærne, var det på tide å dokumentere status igjen. Etter en vinter med lite snø, men mye vind, har situasjonen ikke forverret seg vesentlig siden høsten 2019, se bilde nr. 32365.

09 Apr 2020

Masse folk ved et kaotisk startpunkt

Av Jørgen Fog

Full parkeringsplass og masse folk som ville gå opp Mørkganga i det fine været skjærtorsdag 2020.