Apriltur til milorgcella Rolighet

Vi er oppe ved hytta/cella etter å ha gått skiløypa over Finneflak, for så å gå på truger ca. 600 meter som var vel gjennomtenkt. Denne cella ligger bortgjemt og vanskelig til, så lokalkunnskap kommer bra med. Letteste måten å komme til denne cella på er på våren, når du kan gå på truger.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

09 Apr 2020

Tre over løypa opp mot Kongens utsikt

Av Morten Synstelien

Det har blåst mye i det siste, og her i bakken opp til Bihlibenken hadde ei buske falt over skiløypa. Leder de fleste inn på blåmerka sti i det minste. Så Kjell løypekjører har noe å gjøre til høsten. Vi har med truger, da vi har tenkt oss til milorgcella Rolighet.

09 Apr 2020

Ei tønne fra Tønneheisen

Av Morten Synstelien

Konemor måtte teste tønneheisen, lett å skjønne navnet når en ser hvordan den var laget.

10 Apr 2020

Kaffebål på snø - norsk påsketradisjon

Av Gro Ofte Synstelien

Det hører med å lage et lite bål oppå snøen i påska. Det holder lenge nok til å få grillet pølsene og kokt kaffen. Pleier å bygge det litt opp og legge litt granbar/noe råtten bjørk etc. i nederst, for ellers forsvinner det etter hvert ned i snøen. Det blir ikke noe synlig bålplass her når snøen går. Lar bålet det brenne helt ut. Hogstfelt rett ved, så mye fint å fyre med. Den berømte «the Bear that got away» capsen som Lars Monsen brukte, er med. Står Alaska på den, men er laget i Kina. Er egentlig helt mørk grønn, men mye brukt og veldig bleket. Lars Monsen titankjele, for øvrig.