Pause på setervollen

Også i dag strømmet turfolket ut i Bærumsmarka. Etter hvert ble det store parkeringsplassen ved Burudvann så godt som helt full, og det ble jevn trafikk på stier og veier i skogen. Inne ved Vensåsseter var det flere som tok pausen på setervollen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Apr 2020

Vårkveld ved Sankt Olaven

Av Erik Unneberg

Fra Sankt Olaven på Eineåsens østside kunne vi se at også i området rundt Glitredammen var det vårgrønt. I bakgrunnen ser vi Nordre og Søndre Kolsås, som lå i skyggen da bildet ble tatt. Omtrent tre år tidligere ble bilde nr. 27081 tatt fra samme sted. Det viser at i begynnelsen av mai 2017 hadde ikke våren kommet så langt som den har kommet i år (25. april).

25 Apr 2020

Eineåsen panorama

Av Erik Unneberg

På en flott vårkveld på Eineåsen var det panoramautsikt over den vestre delen av Bærum. Til venstre i bildet (i bakgrunnen) ser vi Søndre Kolsås, med Oslofjorden videre til høyre.Bebyggelsen på Rykkinn har vi sentralt og til venstre i bildet, med Kirkerudbakken i bakgrunnen. Til høyre for den igjen, ligger Stovivann, som ligger i Ramsåsens skygge. Helt til høyre ser vi Skuibbakken, også den ligger i skyggen.

23 Apr 2020

Storfossen i Flåbekken

Av Odd Tore Saugerud

Flåbekken starter litt nord for toppen på Bergsåsen, og renner først mot nord, og så mot øst til den går inn i Gupuelva nord for Mobråtan. På bildet renner den over stupet langs veien til Tveitersetra, og danner der den største fossen underveis. Nå er det bare de siste rester av årets snø som kommer ned, men det brede, blankslitte området på toppen av stupet viser at her kan det gå ganske friskt for seg under flom.