Vår på Bukollen

Det skal forseres mange høydemeter opp til Bukollen fra Hakadal, men vel oppe blir man belønnet med flott utsikt. I bakgrunnen sees nedfarten i Varingskollen som et hvitt slør.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Mai 2020

Brygga ved Helgelandsmoen

Av Morten Synstelien

Ved brygga på Helgelandsmoen er det benker og bord, du sitter ved Storelva og ser rett over på Mælingen. Bildet er tatt nordøstover. Ofte ligger Tyra forankret her. Båten ligger på to andre steder også: Hønefoss og ved Sundvollen.

07 Mai 2020

Aktivitet på Haraberget

Av Nina Didriksen

Denne fjellveggen i Skådalen ble kalt Haraberget lokalt, leser vi i en tekst fra Vinderen Historielag. En av klatreutfordringene heter Schjelderups Hammer, etter høyesterettsdommer Ferdinand Schjelderup, som sammen med Arne Næss og andre i Norsk Tindeklub var ivrige klatrere, også her i det gamle steinbruddet. På et kart fra 1908 kalles Skådalen «Babylonshøla», uten at historielaget har funnet ut hvorfor.

06 Mai 2020

Skiløypetraseen mellom Damtjern og Åsa i vårprakt

Av Morten Synstelien

Skiløypa mellom Damtjern og Åsa har ikke vært kjørt siden 2016. Men traseen er egentlig finere å gå på beina, enn på ski, i hvertfall for oss som ikke er så gode på ski. Vi ser Steinsfjorden og Finnemarka i bakgrunnen. Det spirer bra om dagen. Bildet er tatt rett nord for Larsbråtan.