Stille før skybrudd

Dagens sykkeltur gikk innom Retthelltjern, der det ble en rolig svømmetur etter stigningene opp fra Lommedalen. Vannet holdt 22 grader, men noen steder var det kaldere partier. Så langt hadde været vært bra, vekselvis litt skyer og sol, omtrent slik bildet viser. Men før skoene var på igjen, slo været om. I løpet av få sekunder kom det en kraftig regnbyge, det begynte å blåse opp, og vannet ble pisket opp av hissige regndråper. Håpet var at solen snart skulle komme frem igjen, men den gang ei. Regnet tiltok, og temperaturen falt 15 grader. Uten tegn til bedring etter en snau time var det bare å gjennomvåt sette seg på sykkelen og ta fatt på tilbaketuren. Heldigvis ga regnet seg ved Kleivstua.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Jun 2020

Rosa svane på Østernvann

Av Erik Unneberg |

Mjøsa har sin hvite svane. Om det var det som inspirerte noen til å sjøsette denne rosa svanen på Østernvann, vites ikke, men et morsomt innslag var det. Det så i alle fall ut til at de som var ombord, hadde det fint. I ettermiddag holdt vannet drøye 23 grader, og det var mange som badet. Bildet er tatt rett øst for demningen på sørsiden av vannet.

16 Jun 2020

Junikveld sør i Store Sandungen

Av Torgeir Stenstad

Etter lyn og torden og en regnskur klarnet det opp, og det ble en flott rast i sommerkveldens lys her ved Sandungen etter en lang sykkeltur fra Sørkedalen via Langlia.

16 Jun 2020

Uventet og vått vær

Av Nina Didriksen

Etter noen hete dager dalte plutselig temperaturen tirsdag kveld. Det hang sammen med noen kraftige regn- og tordenbyger. Muligheten for ettermiddagsbyger var muligens nevnt i værmeldingen, men intensiteten overrasket nok de fleste som var ute. Bildet er tatt på Jaklefoss med utsikt over bl.a. Røyse og med Tyrifjorden i det fjerne, med Finnemarka bakerst til venstre.