Nedlagt innfallsport?

Fra Finstad i Ski krysset vi Søndre Tverrvei på en gangbro, men hva ser vi i skogen? Er det et gammelt innfallsportskilt av Skiforeningens type? Skiltet var taust, så vi har ikke fasiten. Turens mål var kjentmannsposten ved Salsteinen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Sep 2020

Lommedalsbanen med damplok

Av Odd Tore Saugerud

Lommedalsbanen er en museumsbane med 600 millimeter sporvidde og rullende materiell fra gruver og andre industrianlegg i Norge. Men den opprinnelige Lommedalsbanen var prosjektet til det som nå ser ut til å bli realisert som Ringeriksbanen. Allerede da jeg gikk på gymnaset for 60 år siden, var det et prosjekt som enda en gang var stoff i Ringerikes Blad og et ganske hett tema blant oss utidige optimister. På den tiden skulle jernbanetraseen gå gjennom Lommedalen, og planene hadde allerede gjennomgått flere korte tornerosesøvner. Ringeriksbanen rekker nok en full tornerosesøvn på 100 år før den står ferdig.

06 Sep 2020

Kjentmannsmerkestart 2020 på Gundershogget stasjon

Av Odd Tore Saugerud |

Åpningen av den 16. Kjentmannshåndboka sto i koronavirusets tegn: Antibac, tradisjonell spredermekanisme for Kvikklunsj, men bare symbolsk, for sjokoladen ble utdelt ved ankomst, og posttavle uten stifteklemme. Bare 182 forhåndsanmeldte og registrerte deltagere for å holde seg under den tillatte forsamlingsgrensen på 200 personer, og bevisst avstand mellom disse på den foreskrevne meteren. Likevel hyggelig å treffe gamle og nye kjente.

29 Aug 2020

På vei til Dammersplassen

Av Morten Synstelien

Dammersplassen ligger et stykke oppe i lia vest for Lomma, men øst for Midtskogen. Det går en kjerrevei opp hit fra Lomma, og den er det mulig å sykle på, i alle fall et stykke. Det er imidlertid bra stigning, så det er nok like greit å ta seg opp dit til fots, slik Kjell gjør her. Litt gjengrodd er det også.