Menuetten: fra driftsveien fra Nesseterveien

Driftsveien fra Nesseterveien mot Menuetten er ganske tydelig og på sine steder ganske idyllisk, som her hvor enden av en lite kolle er sprengt vekk. Nærmere Menuetten går den over i en sti, som nå begynne å bli ganske tydelig. Strekningen er lettgått når det er lite vann i Sønsterudbekken så den kan krysses i vadet. Når bekken er flomstor og blir til en elv, må man gå på østsiden av den. Der var det ingen mangel på hufs og kratt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Sep 2020

Menuetten: utsikt mot gamle E16 (E68)

Av Odd Tore Saugerud

Fra Menuetten ser man også tre av veisvingene på gamle E16 (E68). Planen var å bruke dette bildet til å finne det beste stedet å ta bilde av Menuetten nedenfra, men hvilket av alle fremspringene med stup under var det rette? Ikke mulig å bestemme med sikkerhet nedenfra, så her må presisjonsorientering med detaljert kart og kompass til, eller må man vente til neste sankthansaften?

22 Sep 2020

Menuetten: utsikt mot Sønsterud gård

Av Odd Tore Saugerud

Sønsterud gård er sentral i sagnet om Menuetten, fordi det var derfra man kunne se de dansende og senere kvinneskikkelsen i hvite gevanter. Gården kan også beskues fra rasteplassen ved østre utløp av Nestunnelen.

22 Sep 2020

Menuetten: høstfarver og vid utsikt mot vest

Av Odd Tore Saugerud

Selv om man ikke kjenner til sagnet, er utsikten fra Menuetten god nok grunn til å ta turen dit. Fra venstre ser vi Finnemarka, Tyrifjorden og fjerne åser, og naboåsryggen Skarpsnoåsen. Gården nedenfor er Sønsterud gård, og veisvingene er gamle E16/E68 nedenfor Nestunnelen. Dette var en dag med mye blådis, men i horisonten kunne man ane at Norefjell hadde kvittet seg med nysnøen.