I stri strøm og friske stryk gjennom Nydalen

Vannføringen i Akerselva har nå blitt øket til 25+ kubikkmeter i minuttet, og nærmer seg dermed femårsflom. Gjennom bebyggelsen i Nydalen er den ført mellom betongvegger med kunstige stryk. I normal vannføring pur idyll, f.eks. som vist på bilde nr. 7327, i flom frådende og vill, en fryd for øyet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Okt 2020

Skibro som flyter i vannet

Av Vigdis Jynge

Tro det eller ei, men her går skiløypa mellom Nibbitjern og Løvlia. Det var uvanlig mye vann i terrenget denne lørdagen i oktober. Den gamle skibroen er råtten og ”forsterket” med noen løse planker på langs. De fløt fritt i den midlertidige innsjøen, og området var ikke passabelt denne dagen. Bildet er tat rett nord for løypekrysset fra løypa fra Møkkalitjern.

11 Sep 2020

Luftledning Ultvedt-Smestad, nord for Nordre Skuggen

Av Vigdis Jynge

Statnett har søkt om å få rive den 31,6 kilometer lange ledningen mellom Ultvedt og Smestad. Den er planlagt revet i 2022. Da vil denne masten nord for nordre Skuggen bli fjernet. Nyt synet så lenge det varer! Veikrysset er Byveien til høyre og avkjøringen til Strømsbråten gård til venstre.

13 Sep 2020

Vedstabel ved Årnes i Sørkedalen

Av Vigdis Jynge

Oslo kommune har i de siste årene drevet tømmerdrift i dette området. Nå ligger tømmerveltene på begge sider av nederste del av Stormyrveien, ved foten av Tangenåsen.