Mange gikk til Helvete i Nordmarka i dag

Statnetts planer om å fjerne brua over Bjørnsjøhelvete overlevde ikke protestaksjonen på Facebook, og i forrige uke var brua ferdig rehabilitert. Mens det før bare var erfarne marketraverne som visste om brua, har avisomtalen gjort at det i dag var den rene folkevandringen dit. Den store andelen av disse som spurte etter veien, tyder på at de fleste ikke hadde noen personlige erfaringer med brua før rehabiliteringen, men nå er den åpenbart blitt et populært turmål.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

31 Okt 2020

Et tørrere parti

Av Erik Unneberg

Det var temmelig vått i Bærumsmarka i ettermiddag, men her, et par hundre meter vest for Mellom, var det et tørrere parti. Det begynte å mørkne, så kameraet måtte settes på stativ for å takle en eksponeringstid på 25 sekunder (f/14, iso 100).

31 Okt 2020

Vått på sti, tørrere på vei

Av Erik Unneberg

Stiene i Bærumsmarka er nå dyvåte. Gjørmete noen steder, vannansamlinger andre steder. Her og der lignet stiene små bekker, selv om det også var noe tørrere strekninger. Tørrere forhold (men også der noen vanndammer) var det på skogsbilveiene, som nok var å foretrekke for joggere og syklister.

31 Okt 2020

Ingen krusninger på Stordammen

Av Erik Unneberg

Det var helt vindstille ved Stordammen i formiddag, og skydekket forsøkte å sprekke opp, kun med delvis hell. Bildet er tatt på sørsiden av vannet, og på motsatt side var det noen som hadde montert hengekøye.